De PDM Platform meeting op 1 oktober 2015 vindt plaats bij Nedtrain in Utrecht. Het centrale thema tijdens deze meeting is de het gebruik van data in verschillende informatiesystemen met bijdragen van Nedtrain, KE-Works en Ingenieursbureau Post en Dekker.

De tijden van deze meeting zijn afwijkend: de ontvangst is vanaf 14.30 uur, het programma begint om 15.00 uur. Het einde ligt rond 18.30 uur in verband met de sluiting van het gebouw om 19.00 uur.

De meeting vindt plaats in het Nedtrain-hoofdkantoor in 'De Kookschool' op de 9e verdieping.

Adres: Kantorencentrum Hoog Katreine, Stationshal 15, 35411 CE Utrecht.

Inschrijving is 'members only' of op uitnodiging. Inschrijving vindt plaats per e-mail (zie contact-pagina) onder vermelding van de namen van de deelnemers. De inschrijving sluit 25 september 2015. Een bevestiging van deelname wordt na deze datum toegezonden.

Agenda

14.30 uur

Ontvangst

15.00 uur

Opening en welkom

 

Bestuur

15.05 uur

Introductie Nedtrain

 

Marcel Dijkman

  NedTrain is al meer dan 175 jaar dé specialist in onderhoud aan treinstellen en als bedrijf onderdeel van de NS Groep. Van technisch onderhoud tot snelle servicebeurten en van reiniging tot korte termijn onderhoud en lange termijn revisie: NedTrain zorgt ervoor dat de 1,2 miljoen treinreizigers van NS dagelijks op tijd, veilig en in een schone trein op hun bestemming komen. NedTrain werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week.

15.20 uur

Koppeling tussen systemen voor engineering en onderhoud

 

Marjoleine Jonker

  Nedtrain heeft een systeem voor het beheer van de engineering data en een systeem voor het beheer van de onderhoudsdata. Het is niet haalbaar gebleken één systeem te gebruiken voor beide taken. Er is daarom besloten bepaalde data in beide systemen beschikbaar te maken. Dat vereist de nodige inspanning. In het In2CM project is deze relatie tussen beide soorten data onderzocht en er is een oplossing ingevoerd voor het beheer van inhoud en structuren in de beide databases.

16.05 uur

Projectinformatie toegankelijk maken

 

Joost Schut, KE-Works

  Engineering teams hebben bij de uitvoering van technische projecten informatie nodig uit verschillende systemen. KE-Works heeft hiervoor een real-time workflow platform ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande bedrijven op het gebied van Smart Industry. Het workflow platform KE-chain maakt projectinformatie voor alle teamleden toegankelijk. Elke expert ziet welke taken uitgevoerd moeten worden en heeft de informatie bij de hand om de taak uit te voeren. In zijn presentatie zal Joost Schut het concept en het toepassingsgebied uitleggen en aan de hand van concrete projecten de werking laten zien.

16.50 uur

Broodjesmaaltijd

17.35 uur

Smart Modules gebruiken en beheren

 

Eelco Post, Ingenieursbureau Post en Dekker

  Smart Modules zijn bouwblokken waarmee producten snel geconfigureerd en geproduceerd kunnen worden. Deze modules bevatten alle relevante informatie van productiegegevens, stuklijsten, manuals, spare parts lists tot en met de routing. Het werken met Smart Modules vereist een engineering organisatie met een heldere scheiding tussen R&D en order engineering. Vaak worden Smart Modules in naar een product configurator vertaald om deze optimaal te gebruiken. Zowel de input als de output van een productconfigurator komt uit andere IT-systemen. Eelco Post schetst de ideale omgang met de data zoals die in de praktijk nog zelden te vinden is.

18.20 uur

Verenigingszaken

 

Bestuur

 
  • Financieel verslag 2014
  • Verkiezing nieuwe bestuursleden
    • Hans Dingemanse, Fokker Aerostructures
    • Remko de Jong, Ingenieursbureau Post en Dekker
  • Komende meeting
  • Overige zaken

18.30 uur

Afsluiting