Programma 2016

Deze meeting staat in het teken van het Fokker 4.0 project bij Fokker Aerostructures. In dit project worden de principes van Industry 4.0 getest in lopende programma’s. De agenda laat alle facetten van het project zien: van de organisatorische impact tot en met de demonstratie van wat tot nu is gerealiseerd. </span>In het Fokker 4.0 project worden applicaties real time geïntegreerd om het productieproces inzichtelijker te maken en op te lijnen met de reële werkvloer. In een latere fase wordt het proces verrijkt door sensoren aan de objecten op de productievloer te koppelen om zo de planning af te stemmen op de realiteit.

Lees meer...

De PDM Platform meeting op 28 september vindt plaats in het museum voor industrieel erfgoed Meierij, SIEMEI in Veghel. Daar wordt aandacht besteed aan nieuwe PLM ontwikkelingen, in het bijzonder de cloud en de bijzondere eisen die PLM daaraan stelt, Smart Industry en daaruit volgende noodzaak voor een CMII 2.0? En hoe zorg je ervoor dat de datahoeveelheid die Industry 4.0 genereert, ook daadwerkelijk wordt teruggevoerd naar het digitale bronmodel? Welke infrastructuur is daarvoor nodig?

Lees meer...

Meeting bij Dassault Systèmes

Thema: Cloud Computing

Op 9 juni vindt de PDM Platform Meeting bij Dassault Systèmes in Den Bosch plaats. Het thema cloud computing en PLM in de cloud staat centraal. Naast een algemene inleiding over het onderwerp 'cloud' in al zijn facetten wordt stilgestaan bij de invulling van de cloud oplossing van Dassault: 3DExperience. Daarbij komen verschillende cloud-vormen aan bod, de security, de leercurve voor bedrijven en voor de leverancier van cloud oplossingen.

De meeting wordt afgesloten met een presentatie van het Delftse Studenten Team Delft Hyperloop. Dit ontwerpteam heeft de tweede plaats bereikt in de Hyperloop Pod design Competition van SpaceX. De presentatie gaat niet alleen in op de ervaringen die het team met cloudcomputing heeft opgedaan, maar ook op de manier waarop een studententeam producten ontwikkelt en de verwachtingen die het heeft bij de engineering software.

Lees meer...

De meeting op 23 maart 2016 staat in teken van twee thema's:

  • Security en compliance eisen
  • Datakwaliteit

Fokker Aerostructures, Thales Nederland en Atos zullen presenteren over het thema security en compliance-eisen. Meyn en MyDataFactory zullen spreken over datakwaliteit en methoden om die te verbeteren en op niveau te houden.

Lees meer...