De PDM Platform meeting op 28 september vindt plaats in het museum voor industrieel erfgoed Meierij, SIEMEI in Veghel. Daar wordt aandacht besteed aan nieuwe PLM ontwikkelingen, in het bijzonder de cloud en de bijzondere eisen die PLM daaraan stelt, Smart Industry en daaruit volgende noodzaak voor een CMII 2.0? En hoe zorg je ervoor dat de datahoeveelheid die Industry 4.0 genereert, ook daadwerkelijk wordt teruggevoerd naar het digitale bronmodel? Welke infrastructuur is daarvoor nodig?

Locatie

Museum Industrieel Erfgoed Meijerei
Veghel

Inschrijving

De inschrijving voor deze meeting is gesloten.

Agenda

15.30 uur Ontvangst

16.00 uur Opening en welkom

Bestuur

16.10 uur Business Ready Cloud Solutions

Rob Schoppema, Siemens Industry Software

PLM stelt bijzondere voorwaarden aan een cloudomgeving. Oplossingen in de cloud, van data tot applicaties, bieden veel voordelen. Er zijn ook nadelen. Aan welke eisen een cloud oplossing moet voldoen wil deze ook in de veeleisende PLM-wereld kunnen overtuigen, laat Rob Schoppema zien.

17.00 uur Smart PDM voor Smart Industry – naar CM-II 2.0?

Paul Bruinen, Atos

Nieuwe IT mogelijkheden (social media, mobility, analytics, cloud, in memory computing) en het snel groeiende "Internet of Things" en "Internet of Services" creëren (en vereisen) een "Vierde Industriële Revolutie" (in Duitsland "Industrie 4.0" genoemd; in Nederland "Smart Industry"; in USA "Industrial Internet").
In de presentatie wordt de relevantie van "Smart Industry" besproken en haar implicaties voor PDM en informatiemanagement processen (in het bijzonder voor de industriestandaard CM-II). In essentie betekent "Smart Industry" dat "slimme" (met internet verbonden) producten en "slimme" diensten ontwikkeld zullen worden in interactie met "slimme" productieomgevingen. Dit heeft onvermijdelijk grote gevolgen (zowel kansen als bedreigingen) voor de eisen en afgeleide configuraties van de nieuwe producten en van de nieuwe productie systemen voor deze producten. Hierdoor zullen de eisen aan PDM ook veranderen en zwaarder worden. Het huidige zgn. "CMII" model (een samenhangende set best practices voor configuratie management) is een praktisch en consistent goed framework om het configuratie management voor conventionele producten en conventionele productiesystemen te verbeteren. Het reduceert onnodige correctieve acties, integreert bedrijfsprocessen bedrijfsbreed en maakt robuuste proces  en productverbeteringen mogelijk. CMII ondersteunt goed PDM. De vraag is nu of CMII ook goede ondersteuning biedt in de nieuwe 'smarter' maak industrie? Zullen aanpassingen of aanvullingen van CMII nodig zijn? M.a.w. zal een "CMII 2.0" noodzakelijk zijn en wat zijn de cruciale nieuwe elementen in deze upgrade? Kan CMII (of PDM) zelf 'slimmer' worden in haar processen en ondersteunende tooling door zelf nieuwe IT mogelijkheden te gebruiken en op te nemen?

18.00 uur Broodjesmaaltijd

18.45 uur Driving the digital enterprise

Leo van der Ven & Sunil Sharma, Siemens Industry Software

Industry 4.0 of het Internet of things genereert een veelheid aan data. Data die gebruikt moet worden om product en proces te verbeteren. Maar hoe zorg je er nu voor dat data die ergens in productie wordt gegenereerd daadwerkelijk wordt teruggekoppeld naar het digitale model? Er is een infrastructuur nodig die deze communicatie mogelijk maakt. Leo van der Ven & Sunil Sharma laten zien hoe dit werkt en wat er voor nodig is.

19.45 uur Verenigingszaken

Bestuur
  • Komende meetings
  • Overige zaken

20.00 uur Afsluiting