Meeting bij Dassault Systèmes

Thema: Cloud Computing

Op 9 juni vindt de PDM Platform Meeting bij Dassault Systèmes in Den Bosch plaats. Het thema cloud computing en PLM in de cloud staat centraal. Naast een algemene inleiding over het onderwerp 'cloud' in al zijn facetten wordt stilgestaan bij de invulling van de cloud oplossing van Dassault: 3DExperience. Daarbij komen verschillende cloud-vormen aan bod, de security, de leercurve voor bedrijven en voor de leverancier van cloud oplossingen.

De meeting wordt afgesloten met een presentatie van het Delftse Studenten Team Delft Hyperloop. Dit ontwerpteam heeft de tweede plaats bereikt in de Hyperloop Pod design Competition van SpaceX. De presentatie gaat niet alleen in op de ervaringen die het team met cloudcomputing heeft opgedaan, maar ook op de manier waarop een studententeam producten ontwikkelt en de verwachtingen die het heeft bij de engineering software.

Inschrijving: members only of op uitnodiging. Inschrijvingen moeten 3 juni 2016 zijn ontvangen. Een bevestiging wordt na deze tijd toegezonden.

Adresgegevens

Dassault Systèmes Nederland B.V.
Utopialaan 25
5232 CD  's-Hertogenbosch

Agenda

15.30 uur    Ontvangst

16.00 uur    Opening en welkom

Bestuur

16.10 uur    Welkom Dassault Systèmes

Dick Hissink, Dassault Systèmes

16.20 uur    Cloud-introductie

Pieter Degelin, Dassault Systèmes

De cloud is vandaag alom vertegenwoordigd. Maar wat is cloud computing nu precies? Welke types cloud en cloud computing bestaan er? Waar staat de cloud in Europa en hoe is engineering software in de cloud vertegenwoordigd? Welke betekenis of gevolgen heeft cloud eigenlijk voor bedrijven? Waarom zou een bedrijf beginnen aan cloud computing en hoe is het dan met de beveiliging en de acceptatie gesteld?
Pieter Degelin gaat in op de algemene ontwikkelingen rond cloud computing.

17.10 uur    Engineering software in de cloud

Pieter Degelin, Dassault Systèmes

In zijn tweede presentatie doet Pieter Degelin uit de doeken hoe Dassault Systèmes de cloud ziet en wat het op langere termijn wil bereiken. Hij legt daarnaast uit wat er nu in de cloud beschikbaar is en welke service levels worden gehanteerd. Ook praktische zaken komen aan de orde, zoals het omgaan met upgrades en de samenwerking in toeleverketens. Een grote uitdaging is hoe gebruikers naar de cloud te begeleiden. De weg daarnaartoe is voor een software leverancier overigens niet minder uitdagend.

18.00 uur    Broodjesmaaltijd

18.45 uur    Delft-Hyperloop – productontwikkeling in de cloud

Victor Sonneveld, Hyperloop Delft

Het Delft Hyperloop team van de TU Delft is tweede geworden in de Spacex Hyperloop Pod Competition, de presentatie van het futuristische vervoermiddel dat met extreem hoge snelheden voor toekomstig comfortabel vervoer gaat zorgen. Het Delftse Team heeft de ‘pod’ ontwikkeld in de cloud-versie van 3DExperience. Victor Sonneveld gaat in zijn presentatie in op het Delft Hyperloop team, de inbedding in de universiteit, de organisatie en de manier waarop de productontwikkeling onder studenten plaatsvindt. Omdat het team ervaring heeft met zowel on-site als cloud-gebaseerde productontwikkeling, kan hij op de verschillen en ervaringen ingaan.
Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan de ontwerpwedstrijd en het concept dat door het Delft-Hyperloop team is ontwikkeld. Afsluitend wordt ingegaan op de volgende stappen in het project en de verdere ontwikkeling van het team.

19.45 uur    Verenigingszaken

Bestuur

  • Oproep nieuwe bestuursleden
  • Komende meetings
  • Overige zaken

20.00 uur    Afsluiting