Programma 2017

Op 30 november is het PDM Platform te gast bij Marel in Boxmeer. In het programma wordt uitgebreid ingegaan op de PLM ontwikkeling bij Marel. PLM moet de groei van het bedrijf, zowel autonoom door innovatie als door overnames ondersteunen. Daarbij wordt op verschillende onderwerpen ingegaan:

  • De visie van Marel op hoe PLM de groei optimaal ondersteunt
  • De ontwikkeling van de PLM-footprint over de afgelopen 20 jaren en het gebruik vandaag
  • Het OnePLM programma
  • De uitdagingen van dataconsolidatie over zes locaties

De afsluitende presentatie biedt een geheel andere kijk op de invoering van PLM, namelijk die van een start-up in de industrialisatiefase. Een vrije keuze, zonder ballast uit de historie, volledig gefocust op de huidige business. PLM nu, niet morgen.

Lees meer...

PDM Platform op bezoek bij VDL Enabling Technologies Group

VDL ETG is Tier One supplier voor OEM's in de high-tech industry. Waar dat voorheen vooral build to print en build to spec projecten waren, wordt VDL ETG toenemend beheerder van eigen producten ten behoeve van klanten. De verschillende klanten, de rol als producent voor klanten en de rol als ontwikkelaar en producent van eigen producten leveren een uitdagende combinatie op voor de PLM omgeving.

Lees meer...

Over Manufacturing en de footprint

De PDM Platform meeting op 1 juni staat in het teken van manufacturing waarbij als eerste de presentatie van Aeronamic op de agenda staat. Hier staat de uitbreiding van de bestaande PDM installatie voor engineering voor de uitbreiding naar een PLM omgeving die ook productgebonden manufacturing informatie moet gaan omvatten. Daarna wordt de overstap gemaakt naar de grote voorwaarde voor Digital PLM, namelijk modelbased werken waarbij de relevante product-definiërende data in het model wordt verwerkt. Welke gevolgen heeft dat voor de praktijk, intern en bij uitbesteding, voor de applicaties, voor de juridische kant van de zaak? De meeting wordt afgesloten met twee discussies: een over de status van model based definition in de praktijk en een over de uitbreiding van de PLM footprint.

Lees meer...

PDM Platform te gast bij ASML

Op 15 maart is het PDM Platform te gast bij ASML in Veldhoven. De meeting start met een rondleiding door het Experience Centre waar de wereld van de lithografie wordt getoond. Het programma is volledig gewijd aan de ontwikkelingen bij ASML. Onderwerpen zijn configuration management, parts & BoMs, Change management in Teamcenter en virtual product development.

Lees meer...