De zomermeeting van het PDM Platform vindt op 6 juni die plaats bij Atos in Amstelveen.
De agenda is vol en gevarieerd. Onderwerpen variëren van de Olympische spelen en data analytics tot en met mixed reality en 3D configuratie.
Voorafgaand aan de meeting zijn rondleidingen gepland door het Business Technology & Innovation Center en het Technology Lab.

Inschrijven

Iinschrijven voor deelname is mogelijk voor leden en genodigden.

Sluitingsdatum

De inschrijving is gesloten.

Agenda

14.30 uur    Rondleiding in twee groepen

Business Technology & Innovation Center (BTIC):

Dé plek binnen Atos voor klantdemo’s. Ooit begonnnen in het Evoluon in Eindhoven.

Technology lab:

Een proefkeuken om te experimenteren met recepten en wanneer die succesvol zijn de recepten te presenteren in ons sterrenrestaurant.

15.30 uur    Ontvangst – voor niet-deelnemers aan de rondleiding

16.00 uur    Opening en welkom

    Bestuur

16.05 uur    Introductie Atos

    Laurens de Mol, Atos

16.25 uur    Olympische spelen 2018

    Arthur Meelhuijsen, Atos

    Atos verzorgt al sinds 1992 de technische systemen van de Olympische Spelen. Eén van de meest tot de verbeelding sprekende aspecten hiervan is cybersecurity, maar het takenpakket omhelst meer werk dan slechts hackers te slim af te zijn. Alle extra informatie over sporters die je op tv te zien krijgt, worden door Atos aangeleverd, net als de real-time wedstrijdresultaten aan journalisten.
Het takenpakket voor de Olympische Spelen is zo uitgebreid dat Atos al vijf jaar op voorhand begon met zich voor te bereiden op de Olympische winterspelen 2018.

17.05 uur    Atos Mixed reality toepassingen

    Erik Kuiper, Atos

    Iedereen kent ondertussen wel mixed reality oplossingen zoals in een simpele vorm met het spel Pokemon Go. Maar geavanceerdere uitvoeringen hiervan kunnen ons werk enorm verbeteren. Bijvoorbeeld door zaken te laten zien die verborgen zitten, zoals de binnenkant van een product, maar het kan ook helpen bij complexe assemblages of juist bij service en onderhoud op lastige plaatsen. Juist voor dit laatste Heeft Atos met de Hololens handige oplossingen gebouwd.

17.40 uur    DAF 3D truck configurator

    Ramon Magermans, Atos

    Als je een DAF truck bestelt, dan heb je enorm veel keuzes te maken in basis opzet en opties. Hiervoor heeft DAF een 3D truck configurator gebouwd. Dan kan de klant online een truck configureren en het resultaat in 3D bekijken.
Met al die mogelijkheden is elke truck in feite uniek. Juist dit is de uitdaging bij deze 3D configurator en vraagt om een hele goede koppeling met PLM, maar ook om goed gestructureerd basisinformatie.

18.10 uur    Broodjesmaaltijd

18.45 uur    IDA based smartness for smart PDM

    Paul Bruinen, Atos

    Industrial Data Analytics begint steeds belangrijker en krachtiger te worden. Nieuwe technologieën (zoals: IoT, IoS, CPS, digital platforms etc.) gaan steeds meer real-time ‘Product Data’ en ‘Production Data’ opleveren. Dit levert een enorme berg informatie op, waaruit met de nieuwe ‘analytics’ methoden steeds meer waardevolle inzichten te halen zijn (PDA - Product/Production Data Analysis). Hierdoor krijgt Product/Production Data Management (PDM) als process management steeds meer mogelijkheden en wordt het erg waardevol als smart PDM. Maar dan enterprise breed en netwerk breed.

19.50 uur    Verenigingszaken

    Bestuur
  • Planning 2018
  • Overige zaken

20.00 uur    Afsluiting en borrel

Locatie

Atos in Amstelveen is gevestigd aan de Burgemeester Rijnderslaan 30, 1185 MC Amstelveen.