De PDM Platform meeting op 10 april vindt plaats in 't Techniekhuys in Veldhoven.

Op de agenda staan ondermeer de volgende onderwerpen:

 • System specification and design structuring methods – Ratio Computer Aided Systems Engineering
  Ratio is a start-up that develops technology for writing highly structured multi-level system specifications from which dependencies between system components, functions and (design) variables can be derived automatically. By visualizing and analyzing the generated network of dependencies one can gain insight into the system architecture and thereby prevent rework and possibly improve the system at hand during design and maintenance of the system. This presentation touches upon the core concepts behind this technology illustrated with two case studies.
 • PLM implementatie bij PAL-V
  Het is een jaar terug dat vanuit PAL-V werd verteld welke uitdagingen een start-up tegenkomt wanneer industrialisatie en productie ramp-up actueel worden. Nu is het tijd de PLM implementatie te bespreken waarmee de processen worden ondersteund.
 • MOBA en PLM
  MOBA is machinebouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren, installeren en onderhouden van apparatuur voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren. In de presentatie wordt ingegaan op de wijze waarop Moba PLM inzet voor het beheer van de productportfolio en de ontwikkel-, productie- en serviceprocessen waarbij ook wordt ingegaan op de toekomst met het gebruik van big data voor klanten.

Inschrijving voor deze meeting is gesloten.

Agenda

15.30 uur    Ontvangst

16.00 uur    Opening en welkom

    Bestuur

16.10 uur    System specification and design structuring methods – Ratio Computer Aided Systems Engineering

    Tim Wilschut, TU Eindhoven

    Ratio is a start-up that develops technology for writing highly structured multi-level system specifications from which dependencies between system components, functions and (design) variables can be derived automatically. By visualizing and analyzing the generated network of dependencies one can gain insight into the system architecture and thereby prevent rework and possibly improve the system at hand during design and maintenance of the system. This presentation touches upon the core concepts behind this technology illustrated with two case studies at Rijkswaterstaat and VDL ETG.

16.55 uur    PAL-V: een jaar verder

    Jeroen Klein Lankhorst, PAL-V

    PAL-V is een start-up/scale-up bedrijf dat een nieuw mobiliteitsconcept introduceert. Zij doet dat door een product op de markt te zetten dat rijden en vliegen combineert. Product Lifecycle Management is een belangrijk element in de ontwikkeling van ons product. PLM zorgt ervoor dat wij aan veel van de eisen die de luchtvaartautoriteiten aan ons stellen kunnen voldoen. In deze presentatie zal je meegenomen worden in de reis die wij als bedrijf zijn aangegaan met PLM. Ook de uitdagingen op de reis komen aan bod. Nog niks hebben als start-up is een gemengde zegen: Eerst denk je dat je weet hoe je het moet doen, maar dan word je geconfronteerd met de praktijk...

17.40 uur    Broodjesmaaltijd

18.30uur    PLM van de portfolio tot en met service

    Arnoud Vogelaar, Moba

    Binnen de eierindustrie is Moba de toonaangevende producent van apparatuur voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren. Moba is in 1947 opgericht en uitgegroeid tot een grote onderneming met een wereldwijd team van 700 toegewijde medewerkers. De machines hebben capaciteiten van enkele honderden tot honderdduizenden eieren per uur. Er wordt veel gebruik gemaakt van varianten en opties. Arnoud Vogelaar laat zien hoe Moba PLM inzet voor het beheer van de productportfolio en de ontwikkel , productie  en serviceprocessen en kijkt daarbij ook naar de toekomst met het gebruik van big data voor klanten.

19.15 uur    Verenigingszaken

    Bestuur
 • Komende activiteiten
 • PDM Platform jubileum congres 3 oktober 2019
 • Jaarrekening 2018
 • Overige zaken

19.30 uur    Afsluiting